• Вход
  • Регистрация

Курабийки ореховки без печене [без глутен]

Тази рецепта за курабийки без печене е подходяща, за да не вдигаме още градуса в кухнята в горещите дни.

Има нещо специално в правенето на курабийки/ бисквити.
Връща ни в детството, когато сме се мотаели в кухнята на баба, в моя случай на леля, и сме чакали с нетърпение да станат готови и да оберем празната купа. На тези курабийки можем спокойно да оберем остатъка в купата. Ползвах орехов тахан, защото съм в настроение за ореховки. Всякакъв тахан и съответно ядки биха подхождали и биха допринесли за специален вкус. Имайте предвид, че различните типове тахан са различно гъсти. Ако е по-течен, добавете повече кокосово брашно и флейк. Ако е по-гъсто, сложете повече кокосово масло и по-малко кокосово брашно. 

12 бр. 15 мин приготвяне

  • 100 гр. тахан от орехи
  • 30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
  • 2 с.л. меласа или др. подсладител
  • 2 с.л. кокосово брашно
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 50 гр. орехи счукани на едро
  • 100 гр. Киноа флейкс на Оргран или Киноа облачета на Orgran
  1. Разбъркайте в купа тахана, какаовото масло, 2 с.л. кокосово брашно и меласата, заедно с подправките, до получаването на хомогенна смес.
  2. Добавете флейк и орехите и разбъркайте добре.
  3. Оформени като курабийки, поставете в тава, постлана с кухненска хартия. Оставете да стегне в хладилника за около час. Ще се убедите, че чакането си заслужава.
Съхранявайте в хладилник 10 дни

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!