Крем пай с вкус на капучино без печене (без глутен)

305

Съставки

За блата

За крема

  • 1 ч.л. желатин
  • 2 с.л. вода
  • 150 мл ядково мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. Заместител на яйца без глутен Orgran, приготвена по указания метод
  • 1 ч.л. инстантно кафе
  • 150 гр шоколадови флейки
  • 300 мл кокосова сметана
  • допълнително шоколад за декорация по желание

Метод на приготвяне

Намазнете кръгъл съд за печене с диаметър 20 см.

Смесете съставките за блата в голяма купа и го разпределете равномерно в съда. Оставете да стегне в хладилник, докато подготвяте крема.

Накиснете желатина във водата.

Загрейте млякото до кипване.

Смесете захарта, ванилията, заместителя на яйце и разбъркайте добре.

Добавете яйчената смес към топлото мляко и оставете да кипне, като от време на време разбърквате. Свалете от котлона и смесете със желатина, шоколада и инстантното кафе.

Оставате сместа да изстине и накрая добавете кокосвата сметана.

Залейте блата с крема. Върнете в хладилника за още около час.

Декорирайте по ваше желание.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име