БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Протеинът глутен, който се съдържа в житото, ечемика, ръжта и овеса, може да бъде много опасен за хората с непоносимост към глутен. При заболяването, наричано целиакия, се наблюдава увреждане на стените на червата, което води до сериозни здравословни проблеми, понижен имунитет, храносмилателни разстройства, изтощение, болки в ставите и т.н. В тази статия ще разгледаме различните видове брашно. При отсъствие на глутен в режима на хранене болните от целиакия могат да живеят без болка, но... в постоянно търсене на алтернативи на основни храни и хранителни продукти. Включително и на брашното. Сега ще се спрем точно на тези алтернативни видове брашно.
Тежки видове брашно без глутен
Сусамово брашно
Получава се от леко изпечени или сварени сусамени семена. Използва се за приготвяне на хляб или кексове. Сусамът съдържа 18% протеини, 40% мазнини, калий, калций, желязо, ниацин.
Брашно от елда
Притежава естествена лепкавост и действа спояващо на продуктите. Вкусът му е лек и неутрален в сравнение с вкуса на киноата. Идеално е за бисквити и палачинки, но все пак не е от най-лесно приеманите от хората.
Леки видове брашно без глутен
Добавят лекота, а понякога и хрупкавост към рецептите. Неутрализират вкуса на по-силните видове брашно.
Картофено нишесте
Идеално е по отношение на лекотата. Използва се също в комбинация с други видове брашно, за да не станат рецептите прекалено картофени на вкус. Има много видове брашно без глутен и повечето от тях се използват трудно – всяко от тях е специфично, „правилната“ комбинация се улучва след известни усилия. Не забравяйте да използвате и безглутенова мая или специални бакпулвери, базирани на калциеви монофосфати, осигуряващи постепенно набухване на тестото.
С безглутеновите брашна могат да се приготвят всякакви печива и десерти. Можете да ги добавяте в ястия и сосове за сгъстяване, а на пазара вече са достъпни и безглутенови кори за баница. Непоносимостта към глутен и целиакията са проблем на нарастващ процент от хората. За щастие, алтернативите вече са много. Освен брашна без глутен, в нашия онлайн магазин ще откриете всякакви заготовки за безглутенови храни, както и печива, готови за консумация. Когато купувате храна винаги следете внимателно етикетите. Глутенът се крие в много продукти, за които дори не подозирате. Сред тях са:
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС