Картофи на фурна с чедър [веган]

173

Време за приготвяне: 35 мин

Порции: 4

Съставки

  • 200 гр Виолайф кашкавал с вкус на зрял чедър (предварително настърган)
  • 1 кг картофи
  • 100 гр кокосово масло или друга веган мазнина
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 с.л. розмарин
  • зелен лук за гарниране
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Метод на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Варете за 10 минути, докато започнат да омекват. Свалете от котлона и оставете за 5 мин във водата, преди да ги нарежете на половинки.

В тиган добавете равни количества кокосово масло и зехтин. Добавете картофите и сотирайте за няколко минути. След сотирането ги сложете в голяма купа заедно с всички подправки.

Разбъркайте внимателно с ръце. Сложете овкусените картофи в подходящ съд за печене и поръсете с Виолайф чедър.

Печете на 220 градуса, докато сиренето се разтопи. Преди сервиране по желание може да гарнирате с пресен лук.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име