БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Време за подготовка: 20 мин.
Време за готвене: 10 мин.
Общо: 30 мин.
Порции: 6
Представяме ви една бърза рецепта за карфиол в бял сос, която ще ви плени с неустоимия си аромат и изтънчен вкус. Идеална както за бърза вечеря, така и за изискано винено парти с приятели!
350 гр. карфиол
2 чаши зеленчуков бульон
1 чаша сухо бяло вино
1 чаша настърган чедър или веган кашкавал с вкус на чедър Violife
3 с.л. безглутеново брашно за всякакви цели Orgran
250 гр. оризова готварска био сметана или кокосова сметана
½ чаша пармезан на люспички или веган алтернатива, за сервиране
Разделете карфиола на малки розички. Поставете в уред за готвене на пара и гответе до омекване.
Загрейте фурната на 170°C.
Напръскайте дъното на средна по размер тавичка със спрей за готвене.
Разпределете розичките от карфиола в тавичката.
Налейте зеленчуковия бульон и бялото вино в касерола и загрейте на котлона, но без да завира.
Сложете настърганото сирене в купа, поръсете с брашното и разбъркайте добре. Изсипете сместа в касеролата с горещата течност.
Върнете касеролата на котлона и гответе на тих огън докато сместа се сгъсти. Бъркайте непрестанно.
Добавете готварската сметана и бъркайте докато сместа се хомогенизира.
С така приготвения сос залейте карфиола и пъхнете в предварително загрятата фурна. Запечете за около 10 минути.
Сервирайте докато е още топло като гарнирате с люспичките пармезан.
Добър апетит!
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС