Изкушение: Капучиново – сметанов пай – Orgran

0
149
Капучиново - сметанов пай

Време за приготвяне: 20 минути

Съставки

Основни съставки:

Съставки за пълнежа:

  • 1 десертна лъжица желатин
  • 2 с.л. вода
  • 150 мл. диетично мляко
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 ч.л. яйчен заместител – Заместител на яйца без глутен Orgran, приготвен според инструкциите на пакета
  • 1 ч.л. инстантно кафе (разтворимо кафе)
  • 150 гр. тъмен безглутенов шоколадов чипс, настърган/натрошен
  • 300 мл. диетична бита сметана

Допълнителна сметана и шоколад за декорация

Метод на приготвяне:

  1. Намажете с мазнина формата за печене;
  2. Смесете първите три съставки, за да направите блатната основа;
  3. Поставете желатина във вода, загрейте млякото до точка на кипене, смесете захарта, ванилията и яйчния жълтък в купа и разбийте добре;
  4. Смесете млякото с яйчната смес и разбъркайте докато почти не кипне. Махнете сместа от котлона и добавете желатина, шоколада и разтворимото кафе. Разбъркайте добре;
  5. Оставете сместа да изстине, след което добавете сметаната;
  6. Изсипете получената смес върху блатната основа и охладете добре в хладилник, след което поставете декорацията.

Добър апетит!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име