Гриловани сладки картофи с ароматен дип

0
382

Дойде ли сезонът на грила? След безкрайно дългите майски дъждове е време за приятни летни вечери с добра компания и вкусни ястия. Днес ти предлагаме един вариант за сладки картофи на грил с ароматен дип, с които да очароваш приятелите си.

Необходими продукти:
За сладките картофи:
За дипа:
Начин на приготвяне:

Загряваме грила.

Докато грилът загрява, слагаме 1 с.л. зърна от кимион в сух тиган. Изпичаме за 2-3 минути, като бъркаме през цялото време. Целта е да придобият кафеникав цвят и да се усети ароматът им. Слагаме ги в хаванче и счукваме. Можем и да ги нарежем на ситно.

В голяма купа смесваме зехтина, кленовия сироп и наситнените семена. Разбъркваме добре и поставяме в купата нарязаните на филийки сладки картофи.

Подготвяме джобчета от фолио, като слагаме две правоъгълни парчета и леко ги огъваме в краищата.

Подреждаме парченцата картофи в джобчетата, като оставям малко разстояние между тях. Завиваме краищата на фолиото и след това прегъваме на две, така че картофите да останат добре скрити в джобчетата.

Поставяме джобчетата на грила и печем, докато картофите добият приятен кафяв цвят (12-14 минути). Повтаряме същото от другата страна.

Махаме джобчетата от грила и ги отваряме с вилица. Оставяме да се охладят за 5 минути.

Смесваме всички съставки за дипа. Заливаме картофите и поръсваме с прясно нарязан магданоз.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име