Гремолата – песто от магданоз

0
362

Изключително лесна рецепта за сос от магданоз от региона на Милано, наричан Гремолата. Може да се съчетава с много ястия, било като сос за паста, към зеленчуците, като разядка или допълнително овкусяване на рецепта. Добрият сос е това, което променя ястието от добро в невероятно вкусно.

Ако го съчетавате с паста използвайте фусили или пене, защото лесно се закача по формата им и е по – вкусно. Сварете пастата според указанията и желаната порция като варите за минимума посочено време, защото преварената паста не е вкусна.

В тази рецепта ползвам безглутенова паста пене „Super Trio” на марката Organ, направена от кейл, киноа и кафяв ориз, все храни известни с полезните си хранителни стойности. Lifetstore.bg ми я предостави да я пробвам и аз съм много щастлива от вкусната възможност.

Рецепта за Зелен сос

  • 2 скилидки чесън нарязани на едро
  • 1 връзка (голяма) магданоз нарязана на едро
  • 2 с.л. лимонов сок + кората от 1 лимон
  • 3 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. пипер
  • 1/3 ч.л. лют пипер (по избор)

С помощта на пасатор или мощен блендър пасирайте всичко заедно до получаването на гъста каша. Или, ако предпочитате, на ръка накълцайте всичко на ситно и го смесете.

Трайност: 1 седмица, в добре затворена кутия, в хладилник.

При Готвене с Паста

За съединяването на пастата със соса оставете малко от водата (1 – 2 ч.л.) , в която е била варена. В нагорещен тиган на средно висока температура сложете пастата с водата и към 2 с.л. от соса (според количеството на пастата и личните предпочитания). Разбъркайте леко за 2 – 3 мин докато се смесят добре и соса обгърне пастата. В този момент също можете да добавите пармазан ако ползвате.

Насладете и се докато е още топла с още пармазан.

Ползвам веган пармазан на Вио Лайф, който подхожда чудесно за вкусен и автентичен завършек на ястието.

Предишна статияЗакуска за шампиони с чия и горски плодове
Следваща статияФотостареене и слънцезащитна козметика – защитете кожата си навреме
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име