Гранола с Киноа Облачета – без екстрахирани мазнини, без захар и без животински продукти

0
515
Безглутенова закуска

Много обичам да си хрупам нещо сладко, било за закуска, било просто като снак. Безглутеновите киноа облачета от оргран подхождат идеално за тази цел, добавени към рецепта за хрупкава гранола.

Когато се прибера, изморена от дълго пътуване късно вечер и хладилника е празен, ми е изключително досадно да излизам и да пазарувам за закуска. Скрити съкровища като домашно приготвена гранола спасяват положението в такава ситуация.

Комбинирам ги с чия пудинг, пресни плодове и просто така – бърза за приготвяне и само с няколко съставки, тази рецепта за гранола е непретенциозно чудесна.

Приготвяне 20 мин

  • 100 гр. киноа облачета
  • 20 гр. (2 с.л.) кокосов чипс
  • 50 гр. ядки нарязани на едро
  • 20 гр. стафиди или др. сушени плодове
  • 100 гр. ядков тахан
  • 50 гр. ( 5 с.л. ) меласа или петмез
  • ½ ч.л. канела

В купа разбъркайте киноа облачета, кокосовия чипс, стафидите и ядките.

В отделна купа разбъркайте тахана, меласата и канелата. Добавете готовата смес към сухите съставки и ги объркайте заедно.

Наредете в тава, покрита с хартия за печене.

В предварително загрята фурна на 150 С печете 10 мин. Когато е готова, оставете да изстине. Не се притеснявайте ако е влажна и мека, защото след като изстине ще се втвърди.

После счупете парчетата както пожелаете и съхранявайте в добре затворена кутия на сухо и тъмно място.

Трайност: 2 месец (но изчезват за 2 дни)

Предишна статияПълнени картофи на фурна със сирене [веган]
Следваща статияСлънцезащитни продукти за деца и възрастни [Месец на Слънцето]
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име