Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 1 час и 30 минути
Съставки:
- 1 кг говеждо месо нарязано на кубчета
- 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
- 3 скилидки чесън, накълцани
- 800 гр пюре от домати (може да е прясно приготвено или да използвате консерва)
- ¼ чаша зехтин
- ¼ чаша магданоз, ситно нарязан
- ¼ ч.л. канела
- ¼ ч.л. карамфил
- ½ ч.л. сушен риган
- 2 чаши зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
- 250 гр. Паста пенне без глутен Перфекто Оrgran
Метод на приготвяне:
- Загрейте зехтин в широка и дълбока тенджера и вътре запържете говеждото, така че кубчетата да получат приятен кафяв загар от всички страни. Това ще ви отнеме около 10 минути
- Добавете лука, чесъна, ригана, другите подправки, магданоза, солта и пипера. Разбъркайте добре и добавете бульона
- Добавете доматите към врящата смес и оставете да заври. След като сместа отново заври, намалете температурата и варете час и половина, като на всеки половин час проверявате дали не е нужно да се долее още вода или бульон
- След като телешкото вече е сготвено пригответе пастата според инструкциите на опаковката
- Отцедете вече приготвената паста и я изсипете в тенджерата при телешкото, като разбъркате внимателно. Сервирайте ястието топло, за да му се насладите максимално!