Говеждо с паста Пенне – [Orgran Health & Nutrition]

0
72
Govejdo_pasta_pene

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 1 час и 30 минути

Съставки:

  • 1 кг говеждо месо нарязано на кубчета
  • 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
  • 3 скилидки чесън, накълцани
  • 800 гр пюре от домати (може да е прясно приготвено или да използвате консерва)
  • ¼ чаша зехтин
  • ¼ чаша магданоз, ситно нарязан
  • ¼ ч.л. канела
  • ¼ ч.л. карамфил
  • ½  ч.л. сушен риган
  • 2 чаши зеленчуков бульон
  • сол и пипер на вкус
  • 250 гр. Паста пенне без глутен Перфекто Оrgran

Метод на приготвяне:

  1. Загрейте зехтин в широка и дълбока тенджера и вътре запържете говеждото, така че кубчетата да получат приятен кафяв загар от всички страни. Това ще ви отнеме около 10 минути
  2. Добавете лука, чесъна, ригана, другите подправки, магданоза, солта и пипера. Разбъркайте добре и добавете бульона
  3. Добавете доматите към врящата смес и оставете да заври. След като сместа отново заври, намалете температурата и варете час и половина, като на всеки половин час проверявате дали не е нужно да се долее още вода или бульон
  4. След като телешкото вече е сготвено пригответе пастата според инструкциите на опаковката
  5. Отцедете вече приготвената паста и я изсипете в тенджерата при телешкото, като разбъркате внимателно. Сервирайте ястието топло, за да му се насладите максимално!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име