Френска рецепта за боб на фурна [веган, без глутен]

0
279

[fb_button]

 

Независимо дали постите и се чудите какво да хапнете или просто искате да разнообразите менюто си, тази рецепта е за вас. Не изисква сериозна предварителна подготовка, а крайният резултат е повече от ефектен – визуално и вкусово. Срещаме ви днес с класически френски боб на фурна, който си партнира с прясна мащерка, морковче, домат и вкусен червен картоф. Гарнирайте със свежа салата и единственото, което остава е да възкликнем дружно Oh-la-la.

Необходими съставки

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете боба равномерно в средно голяма тава. Нарежете морковите на тънки ивички и поръсете върху боба. Нарежете лука на тънки ивички и разстелете върху останалите зеленчуци. Залейте с доматите. Поръсете с половината мащерка.

Нарежете картофите на тънки филийки и разпределете върху всички съставки. Добавете останалата мащерка и овкусете със зехтин, морска сол и черен пипер. Залейте с бульона, покрийте съда с хартия за печене, а след това и с фолио.

Пече се за 45 минути. След това фолиото и хартията се отстраняват, фурната се намаля на 180 градуса и се пече до пълна готовност (още около 45 минути).

Оставете да изстине преди сервиране. Гарнирайте ястието със салата от свежа маруля и краставица, овкусени с балсамов оцет. Хапнете с удоволствие.

Желаем ви здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Onegreenplanet.org

Nasheto_predlojenie

bio_bql_bob campo-nariyazani-domati-konserva otzet-balsamico-modena

СПОДЕЛИ
Предишна статияФакти за храната. Карфиол
Следваща статияСупа с нахут и карфиол [веган]
LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име