БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Растението зелен грах произхожда от хималайските равнини на северозападна Индия. Той е признат за една от първите култивирани хранителни култури, заради ранните сведения за отглеждането му. Някои учени твърдят, че древните хора са сушили зеленчука и са го консумирали така в продължение на векове.
Когато купувате или събирате реколта от зелен грах, изберете по-малки по размер грахчета, тъй като те са по-сладки. Може да консумирате и шушулките, като питателна закуска или прекрасно допълнение към зелени салати и варени картофи. Малките кръгли грахчета, могат да се включат в супа или да се направят на пюре.
Един от фитонутриентите в зеления грах, куместрол, е признат за способността му да предпазва организма от ракови образования на стомаха. Изследване проведено в Мексико показва, че ежедневната консумация на зелен грах, заедно с други бобови растения, намалява риска от стомашни тумори, когато се консумират два или повече милиграма куместрол (една чаена чаша съдържа около 10 милиграма).
Учените отбелязват, че загубата на хранителни вещества в пресните продукти по време на съхранение и приготвяне на храната, е по-значителна, отколкото обикновено смятаме. В зависимост от процесите на съхраняване, замразяване и консервиране, могат да се запазят повечето хранителни вещества, но топлинната обработка намалява нивата на витамини В и С. Съветът е, при възможност, зеленият грах да се консумира в пресен вид.
Зелен грах и чушки с балсамов оцет.
Необходими продукти (за 6 порции):Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС