БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
Сладка, сочна и малко тръпчива от време, на време, това малко, червено плодче е наистина забележително. Нищо чудно, че е символ на любовта и страстта! Една от най-уникалните особености на ягодите е, че те са единственият плод, чиито семена са от външната страна. Според народната медицина, плодовете, листата и корените на дивите ягоди, имат силата да лекуват инфекции на гърлото, меланхолия, припадъци, възпаление, камъни в бъбреците, лош дъх, треска, подагра и заболявания на кръвта. Някои от тези твърдения, всъщност може да са истина.
За да са пълноценна храна и да се набавят всички нужни вещества, ягодите трябва да се консумират на стайна температура. Ароматът им често се засилва, чрез комбинация с други плодове, като ананас, киви, грозде, ябълки, боровинки, папая и банани. Едно проучване показва, че ягодите, боровинките и малините, съдържат химикали, предпазващи от рак на шийката на матката и гърдата.
Ягодите предлагат удивителните 129% витамин С, който е известен с противовъзпалителните си действия. Те, също така съдържат манган и фолиева киселина, както и калий. С ниското си съдържание на калории и мазнини, ягодите са богат източник на антоциани, флавоноли, терпеноиди, фенолни и елагови киселини, и фитонутриенти, които имат противовъзпалителен потенциал. Минерали, като мед, флуорид, желязо и йод, подпомагат здравословното развитие на червените кръвни клетки.
Ягодите, освен че съдържат антиракови елементи, притежават съединения за лечение на неврологични заболявания и служат за средство против стареене. Нещо повече, те разполагат с елементи, подсилващи антиоксидантната система, като предпазват от свободните радикали.
Данните от едно скорошно проучване твърдят, че флавоноида физетин в ягодите, може да убие раковите клетки, без да поврежда нормалните. Физетинът, също се намира в лука, ябълките, сливите, гроздето и краставиците. Доказано е, също така, че той подпомага премахването на раковите клетки в дебелото черво и простата.
Според друго изследване, ягодите съдържат 250 мг. триперпен и специално лупеол. Той съдържа свойства, понижаващи холестерола и имащи противовъзпалителен потенциал. Всъщност, изследванията показват, че кръвните маркери за хронично възпаление, могат да се подобрят, след редовно консумиране на ягоди. Според същото изследване, лупеола в ягодите, освен че лекува възпаления, може и да подобри състоянието на болните от рак, чрез премахване на токсините от клетките и тъканите.
Необходими продукти:
За балсамовия сироп:
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Емейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате {link} сайта ОРС