БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Пъпеш - един от най-сочните и сладки летни плодове, член на семейството на тиквените растения, заедно с краставицата. Те са широко разпространено в световен мащаб, особено където климата е достатъчно топъл.
Както динята, така и пъпешът има висока концентрация на вода, което означава, че помага на тялото да остане хидратирано, а също така засища по-бързо и за по-дълго време.
Пъпеш - ползи за здраветоПодобно на другите растителни храни, пъпешите имат свой собствен уникален набор от хранителни качества. Те включват фибри, ниацин, витамин В6, фолиева киселина и са един от най-големите източници на витамин А (108% от дневната стойност) от всички плодове, докато държат ниско ниво на съдържание на натрий, мазнини и холестерол. Манганът, който се съдържа в пъпеша, е от съществено значение за поддържане на защитните свойства на организма, добро зрение, здрави мембрани на лигавиците и предпазва от белодробни и устни ракови образования.
Пъпешът е отличен източник на витамин С (98% от дневната стойност), който защитава организма от инфекции. Този летен плод е отличен източник на калий, който помага за контролирането на сърдечната честота, кръвното налягане, предпазва от инсулт и коронарни сърдечни заболявания. Пъпешът съдържа антиоксидантни флавоноиди, като бета-каротин, лутеин и зеаксин. Каротеноидът се абсорбира в ретината, където помага за защитата от дегенерация на макулата. Флавоноидът криптоксантин предпазва клетките от свободните радикали и в крайна сметка може да инхибира раковите заболявания на дебелото черво, простата, гърдата, панкреаса и белите дробове.
Според едно проучване, проведено с цел да се оцени супероксида дисмутаза (ензим, който подпомага регенериращите свойства на клетките и намалява щетите от свободните радикали в организма), който в действителност се открива в пъпеша. Резултатите показват, че супероксида дисмутаза има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които се активират при процеса на храносмилане.
Друго проучване установява, че пъпеша е един от плодовете, които са директно свързани с намаляване риска от ракови образувания на гърдата, благодарение на високите нива витамини и минерали.
Името на този плод произлиза от местност в Италия, където семената са били донесени от Армения през 14 век, за да се отглеждат в градината на Папата.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС