Фъдж Брауни Карамел и рецепта за веган глазура

505

Колкото и да се стараем, винаги като се съберат празници става лудница. Някак си цялата обстановка се обръща наопаки. Към цялата суматоха и ежедневните задължения, добавяме подготовката за събирания и срещи с близки и настава истински хаус…

Искаме всичко да мине добре и да се веселим, без да се изтощаваме тотално или да получим нервен срив. В тези моменти често се изкушаваме да минем по преките пътекчи.

Готови смеси за безглитенови десерти са точно за това.

За празниците реших, че Фъжд Брауни Карамел ще зарадва приятелите ми, преди да изпратим старата година. Приготвих глазура, за да му придам по–тържествен вид и стана чудесно. Почерпих колегите си в последния работен ден преди ваканцията. Всички бяха супер възхителни. Ометоха парчетата за секунди.

Пригответе Фъджа според инструкциите на кутията. Става много лесно. Единствено добавих ½ ч.л. канела и 1/3 ч.л. карамфил за допълнителен аромат.

За Глазурата:

  • 130 гр. сурово кашу, накиснато за 2 часа
  • 2 с.л. подсладител (или на вкус)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 – 4 с.л. вода
  • 2 с.л. кокосово масло (разтопено)

Изцедете и изплакнете накиснатото кашу.

Пасирайте го, заедно с подсладител, лимонов сок, водата и сол.

Започнете смесването и бавно добавете маслото. Добавете достатъчно, за да се пасира, но не прекалено много, за да не бъде глазурата твърде течна. Пасирайте до много гладко и кремообразно.

Охладете в хладилник, преди да го нанесете. Глазурата ще стане по-плътна като се охлади.

Намажете глазурата на вече изстиналия десерт.

Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име