Есенна разядка с бяло веган сирене

346

Най-важното условие, за да направите чудесна разядка, е да използвате възможно най-добрите продукти. Тази рецепта представих на щанда на Lifestore по време на фестивала Булпек.

Другото важно условие, което е добре да се има предвид, е съставът. В разядката, за да е вкусна, е добре да присъстват всички основни вкусове в подходящ баланс – сладко, солено, кисело и горчиво. Използвате любими съставки и тези, които са налични. Също обичам при кремави ястия да добавям и нещо хрупкаво, за интересен контраст.

Есенна разядка с бяло веган сирене

  • 1 пакет веган гръцко бяло сирене (200 гр.)
  • 1 с.л. зехтин
  • Щипка черен пипер
  • 1 ч.л. сушен босилек или риган
  • 8 бр. черни маслини, обезкостени на дребно
  • 1 бр. червена чушка на кубчета
  • 5-6 сушени домата на дребно
  • 1 с.л. лимонов сок (по избор)

В дълбока купа намачкайте, с помощта на вилица, сиренето, заедно със зехтина. Можете да ползвате кухненски робот за по-лесно и за по-кремава смес. Добавете подправките и пак ги разбъркайте заедно. Когато е добре намачкано, разбъркайте и останалите съставки.

Върви чудесно, заедно с печени картофи, намазано върху хляб или с любимите крекери.

Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име