Най-важното условие, за да направите чудесна разядка, е да използвате възможно най-добрите продукти. Тази рецепта представих на щанда на Lifestore по време на фестивала Булпек.
Другото важно условие, което е добре да се има предвид, е съставът. В разядката, за да е вкусна, е добре да присъстват всички основни вкусове в подходящ баланс – сладко, солено, кисело и горчиво. Използвате любими съставки и тези, които са налични. Също обичам при кремави ястия да добавям и нещо хрупкаво, за интересен контраст.
Есенна разядка с бяло веган сирене
- 1 пакет веган гръцко бяло сирене (200 гр.)
- 1 с.л. зехтин
- Щипка черен пипер
- 1 ч.л. сушен босилек или риган
- 8 бр. черни маслини, обезкостени на дребно
- 1 бр. червена чушка на кубчета
- 5-6 сушени домата на дребно
- 1 с.л. лимонов сок (по избор)
В дълбока купа намачкайте, с помощта на вилица, сиренето, заедно със зехтина. Можете да ползвате кухненски робот за по-лесно и за по-кремава смес. Добавете подправките и пак ги разбъркайте заедно. Когато е добре намачкано, разбъркайте и останалите съставки.
Върви чудесно, заедно с печени картофи, намазано върху хляб или с любимите крекери.