• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

Доматено Песто

Супер лесна и бърза рецепта за доматено песто, защото понякога имаме нужда от ефективни и бързи рецепти и това в никакъв случай не трябва да е причина да омаловажаваме вкуса и качеството. В моя хладилник винаги има поне по един сос и често този сос е домашен. Когато съм много заета, когато цял ден съм била навън, когато просто нямам възможност да се впускам в сериозни кулинарни приключения, един хубав сос спасява положението, било като част от основното ястие или малка добавка, която да вдигне вкусовото ниво. Тази рецепта е подобрена версия на рецепта, която разработих в Малайзия. Работих на остров, който има голямо яхтено пристанище. Моята шефка искаше да произвежда продукти, които са подходящи за хора, пътуващи дълго по море. Това беше първият продукт, който направихме с тази цел. Цял ден с екипа консервирахме буркани доматено песто. Тогава ми дойдоха на помощ знанията от приготвянето на зимнина.  Доматено Песто - Orgran

За Сушените домати:

За разлика от много италиански сосове, пестото отнема много малко време за правене с минимална термична обработка. Правя го доста гъсто, за да мога да го ползвам по много начини. Не слагам сол, защото сушените домати обикновено са солени. Ако ползвате сушени домати в буркан със зехтин, гледайте нетното количество на доматите. Ако имате сушени домати, без да са в мазнина, важното е да са меки. Накиснете ги в зехтин за поне 24 часа – за лесно обработване и по-добър вкус. Останалия зехтин после ползвайте за овкусяването на салати.

За Пастата:

По отношение на пастата е много важно формата да подхожда на соса. Пенето и фусилите са идеални за тази рецепта, защото сосът се закача по тях. Добрата паста е също толкова важна, колкото добрия сос. За тази рецепта съм ползвала безглутеново пене „ Super Trio” (какво яко име само!) на бранда „Organ”. Основният състав е кафяв ориз, киноа и кейл – все прекрасни съставки, с високо съдържание на фибри и протеини. На някои хора може малко да им нагарча, но когато се комбинира с леко сладникавия вкус на сушените домати, според мен, става чудесно.

Рецепта За Пестото:

  • 100 гр. сушени домати
  • 50 гр. зехтин
  • 40 гр. кедрови ядки или орехи (леко запечени)
  • 2 скилидка чесън, нарязан на едро
  • 2 с.л. лимон
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 10 бр или 15 гр. пресен босилек
Блендирайте всичко заедно, без листата босилек, с пасатор или блендер. Когато стане с консистенция на гъсто пюре, пулсирайте няколко пъти заедно с листата босилек. Проверете на вкус дали има нужда от още сол, пипер или лимон. Трайност 1 седмица Песто

Рецепта За Пастата с Пестото:

Сварете пастата според указанието и желаната порция. За добре сготвена паста е важно да се вари в много вода и самата вода да е добре посолена, така пастата ще поема достатъчно и не е необходимо допълнително посоляване. За 2 л. вода слагам 1 ч.л. сол с връх. Пригответе я леко ал денете, тоест минималният брой минути варене. Когато се свари, изцедете от водата, като оставите малко от нея 2 – 3 сл. Когато се съединява пастата със соса, водата на сварената паста улеснява готвенето на соса и леко го разрежда, без да се разводнява вкуса. Сложете готовата паста с водата в тиган на средно висока температура. Добавете 2 – 3 с.л. от пестото, в зависимост от количеството паста. Разбъркайте леко за 4 – 5 мин., докато добре се разнесе соса и леко се сгъсти. Сервирайте и се насладете, докато пастата е топла. Гарнирайте с листа босилек и чери домати.

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Рейтинг на продукта
напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

Продукти в рецепта

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!