Домашен веган Сникърс [без глутен]

0
844

Все още не познаваме човек, който не обича Сникърс. За сметка на това, познаваме много, които не обичат безкрайно дългия списък със съставки, както и огромните количества захар в този десерт. Точно по тази причина днес ти предаламе веган безглутенов вариант на любимите шоколадови барчета.

Необходими продукти:
За основата:
За пълнежа:
За заливката:
Начин на приготвяне:

Слагаме всички съставки за основата в кухненски робот и блендираме. Разстиламе готова смес в подходящ съд (тава е добър вариант), като се стараем дебелината й да е равномерна навсякъде. Слагаме във фризер и замразяваме за няколко часа.

За пълнежа накисваме фурмите в топла вода за 10-15 минути. Смиламе ги в блендер и добавяме останалите съставки. Блендираме, докато сместа стане гладка и кремообразна.

Вадим основата от фризера и разпределяме пълнежа върху нея. Връщаме обратно във фризера, за да стегне.

За заливката стапяме кокосовото масло на ниска температура и добавяме какаото и кленовия сироп, докато разбъркваме енергично.

Вадим основата от фризера и нарязваме в желана форма. Поръсваме всяко барче с фъстъци и потапяме в шоколада.

Оставяме в хладилник и консумираме с наслада.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име