Все още не познаваме човек, който не обича Сникърс. За сметка на това, познаваме много, които не обичат безкрайно дългия списък със съставки, както и огромните количества захар в този десерт. Точно по тази причина днес ти предаламе веган безглутенов вариант на любимите шоколадови барчета.
Необходими продукти:
За основата:
За пълнежа:
За заливката:
- ½ ч.ч. кокосово масло
- 4 с.л. какао на прах
- 3 с.л. кленов сироп
Начин на приготвяне:
Слагаме всички съставки за основата в кухненски робот и блендираме. Разстиламе готова смес в подходящ съд (тава е добър вариант), като се стараем дебелината й да е равномерна навсякъде. Слагаме във фризер и замразяваме за няколко часа.
За пълнежа накисваме фурмите в топла вода за 10-15 минути. Смиламе ги в блендер и добавяме останалите съставки. Блендираме, докато сместа стане гладка и кремообразна.
Вадим основата от фризера и разпределяме пълнежа върху нея. Връщаме обратно във фризера, за да стегне.
За заливката стапяме кокосовото масло на ниска температура и добавяме какаото и кленовия сироп, докато разбъркваме енергично.
Вадим основата от фризера и нарязваме в желана форма. Поръсваме всяко барче с фъстъци и потапяме в шоколада.
Оставяме в хладилник и консумираме с наслада.
Желаем ти здрав апетит.
Рецепта и снимка:
onegreenplanet.org