[fb_button]
О, течен шоколад! Никой не може да устои на плътния ти вкус и декадентското усещане, което придаваш, дори на най-обикновената препечена филийка. Можем да напишем ода за теб, но сме прекалено заети да те хапваме, за да изпадаме в лирични отклонения.
Разбира се, говорим за полезната версия на любимото на всички сладко изкушение. Версия, в чийто състав влизат благинки като тахан, мед и какао. Версия, която освен вкусна е и много полезна. Версия, която съвсем спокойно даваме и на децата си без угризения, защото няма захар и неясни субстанции с безкрайно дълги имена. Как да си я направите? Ето я тайната.
Необходими продукти:
- 1 ½ ч.ч. лешников тахан (предпочитаме такъв от печени лешници, заради неустоимия му аромат)
- 1 ½ с.л. екстракт от ванилия
- 1/4 ч.ч. какао на прах
- 1/4 ч.ч. мед
- 1/8 до ¼ ч.л. сол
- 2 ч.л. масло или лешниково олио
- ½ ч.ч. ядково мляко по избор
Начин на приготвяне:
Всички съставки се поставят в блендер и се смесват до получаването на хомогенна смес. Готовият шоколад се пресипва в бурканче с плътна капачка и се съхранява в хладилник.
Подходящ е за директна консумация. Ако не изчезне броени минути след направата му, можете дори да го намажете на филийка.
Желаем ви добър апетит и добро здраве.
Рецепта и снимка: