Чия пудинг от тиква и шоколадови бишкоти за закуска

0
275
Чиа пудинг

Рецепта за есенен десерт за закуска, защото чия пудинг ми е един от любимите неща сутрин. Открих чията по време на професионалният курс, които изкарах на о. Бали. Представяхме го в много варианти за закуска. Чията е пълна с много полезни вещества, полезни мазнини, протеин и фибри. В течност набъбва и придава хубава текстура. Супер лесна и полезна опция за една прекрасна закуска, която може да се направи от предният ден. Така хем няма нужда да ставаме по – рано, за да приготвим нещо за ядене, хем ще имаме нещо чудесно за добър старт на деня.

Рецепта за 4 порции – 30 мин

  • 500 г тиква (сварена и на едри парчета)
  • 200 мл растително мляко
  • 2 с.л. кокосово масло (разтопено)
  • 2 с.л. подсладител или на вкус
  • 1 ч.л. канела*
  • 1/3 ч.л. бахар*
  • 1/3 ч.л. карамфил*
  • 1/3 ч.л. индийско орехче*
  • 1/3 ч.л. кардамон*
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия*
  • 1/3 ч.л. сол
  • 4 с.л. чия
  • 1 пакет класически шоколадови бишкоти Оргран

В блендър или пасатор смесете всички съставки без чията и бисквитите. Нагласете на сладост ако е необходимо. Когато стане хомогенно, излейте в купа и разбъркайте чията с бъркалка или вилица. Важно да я разбъркате много добре незабавно след изсипването, за да не се слепят зърната. Оставете я да набъбне поне за 20 мин или от предният ден. След това гарнирайте подходящ съд за сервиране с бишкотите от долу и страни. Залейте с пудинга и сложете още 1 – 2  бишкотите отгоре.

Бисквитите и тиквеният пудинг се съчетават прекрасно заедно като вкус и текстура.

Допълнително  може да гарнирате със сушени плодове, кокосови стърготини и други любими неща.

Трайност на тиквеният чия пудинг 5 дни съхранен в хладилник

*За подправките – този микс е много подходящ за тиква. Ако нямате всичко, само 2 ч.л. канела е също достатъчно за хубав вкус.

Предишна статияСерия Акти – натурални хранителни добавки за цялото семейство [1]
Следваща статияПробиотици за деца и възрастни – препоръки и правилна дозировка
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име