Боровинков сладолед с бял шоколад [веган, без глутен]

0
215

Дойде време да ти представим и една рецепта за домашен сладолед. Тази включва ароматни боровинки, натурални подсладители и деликатния вкус на веган бял шоколад. Остави във фризера и сподели на следващото лятно барбекю или зарадвай себе си след дълъг работен ден – изборът е твой и си остава здравословен.

Необходими продукти:
Начин на приготвяне:

Измиваме боровинките и ги слагаме в тенджера. Покриваме ги с вода и оставяме да заврат.

След като течността закипи, намаляме огъня и добавяме млякото, тахана, натрошения шоколад, лимоновия сок и сиропа от агаве.

Готвим всичко на ниска температура, докато боровинките се разтворят в сместа. Проверяваме сладостта и при нужда добавяме още сироп от агаве. Сваляме съда от котлона и го оставяме да се охлади.

След като сме сигурни, че сместа е добре охладена, слагаме я в блендер и пасираме до желаната гъстота. Целим да се получи гладък крем.

Слагаме крема в подходящ съд с плътно затварящ се капак и замразяваме за минимум 3-4 часа. Преди да сервираме сладоледа, разбиваме още веднъж в блендер, за да получим мека кремообразна текстура.

По желание гарнираме със свежи боровинки и листа от мента.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име