Бохо лятна салата с царевица на грил

0
103

Салатата – царицата на лятното меню. Лесно обаче можем да попаднем в капана на еднообразието. Ако ти е омръзнало от класическите домати и краставици, днешното ни предложение е за теб. То включва вксуно изпечена на грил царевица, салата с много кълнове и зеленолистни и дресинг с дижонска горчица. Тази бохо комбинация ще зарадва семейството ти и ще изненада приятно гостите на лятното уикенд събиране.

Необходими продукти:
За царевицата:
  • 2 големи царевици, разрязани на половина
  • 1 с.л. зехтин
  • Шепа пресен магданоз, нарзян на ситно
  • Щипка паприка
За салатата:
За дресинга:
Начин на приготвяне:

Започваме с дресинга като разбиваме горчицата и добавяме 1 с.л. агаве и балсамовия оцет. Докато разбъркваме, бавно наливаме зехтина. Опитваме на вкус и при нужда добавяме още сироп от агаве. Овкусяваме със сол и пипер. Охлаждаме в хладилник.

За царевицата завираме достатъчно голям съд с вода. Варим я около 15 минути или до пълното ѝ сваряване. Отцеждаме водата и оставяме да се охлади.

След като изстине, намазваме всяко парче с малко зехтин, сол и пипер. Печем на грил или барбекю, като обръщаме, за да се изпече равномерно.

За салатата смесваме всички плодове, зеленчуци и ядките и поръсваме обилно с настърганото веган сирене. За финал слагаме кълновете. Овкусяваме с дресинга.

Сервираме царевицата, поръсена със свеж магданоз и порция от салатата.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име