Уважаеми клиенти, поради извънредната ситуация имаме забавяне на поръчките. Молим да бъдем извинени и благодарим за разбирането.

  • Вход
  • Регистрация

Безглутенови палачинки с готова смес и 2 вида крем

Във Великобритания празнуват деня на палачинките, или по-точно четвъртъкът преди да започнат великденските пости се отбелязва като последния ден на ядене на богата и силна храна. Избрали са да готвят палачинки, за да използват останалите яйца преди да започнат постите. Другото различно по време на техните пости е, че избират едно нещо, което много обичат и от което да се лишат, например шоколад. Така през месеца на пости не ядат това, което са избрали, например шоколад. Когато преминах основно на растителна храна, палачинките станаха малко по-трудно постижими. Пипкава работа е да се постигне желаната консистенция без спояващите функции на яйцето. Пробвах готовата смес за палачинки от Оргран, заедно със заместителят им за яйца. На инструкциите пише, че може и без него, но аз предпочитам да заложа на по-добрия вариант. Сместа е изключително лесна за приготвяне: само се добавя вода и заместител на яйце и се разбърква добре. Количеството зависи от размера на тигана. С половината смес направих 4 бр. Готовата смес е за американски тип палачинки, по - дебели. Предпочитам по-тънките, но и тези с хубава добавка стават прекрасен сладкиш. Рецепта за 2 вида сладък крем, който можете да добавите към всеки десерт:

Крем от Рожков

  • 6 с.л. кокосово масло (разтопено)
  • 3 с.л. растително мляко иливода*
  • 4 с.л. рожково брашно
  • 3 с.л. течен подсладител
  • ½ ч.л. сол
Всички съставки смесете заедно с пасатор или мощен блендър до пълното им съединяване. Съхранява се в хладилник до 5 дни. Ако не го използвате веднага, може да е необходимо да го разтопите на водна баня.

Рецепта за Лешников крем

  • 6 с.л. лешников тахан (може и др. вид)
  • 4 с.л. растително мляко или вода*
  • 3 с.л. кокосова паста или сметана** (разтопена)
  • 3 с.л. течен подсладител по избор
  • ½ ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилия екстракт
  • Щипка сол
Пасирайте всички съставки до пълното им съединяване. Съхранява се в хладилник до 5 дни. Ако не го използвате веднага може да е необходимо да го разтопете на водна баня. * Тази рецепта съм правили както с растително мляко, обикновено кокосово, така и с вода. Резултатът е отличен и при двата варианта. Предпочитам с (кокосово) мляко защото е по-плътно и вкусно. ** Коксовата паста, също съм срещала неименования като сметана и крем, представлява 100 % кокос без никакво съдържание на вода.

Рецепта за безглутенови американски

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!