Безглутенов беконов киш

0
323

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 1 час

Съставки

За основата

За плънката

  • 1 ½ ч.ч. настърган чедър
  • 1 ½ бекон, нарязан на дребно
  • 6 яйца
  • 300 мл сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. горчица
  • 2 ч.ч. мляко (краве или ядково)
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен лук

Метод на приготвяне:

За основата

  1. Намазнете и набрашнете кръгла форма за печене с диаметър 14 см.
  2. Сложете брашното в купа, добавете маслото и разбъркайте добре (за най-добри резултати използвайте миксер).
  3. Смесете водата, замесителя на яйце и лимоновия сок и разбийте.
  4. Излейте сместа при сухите съставки. Използвайте мискер за получаване на хомогенна смес.
  5. Месете тестото за около 2-3 минути. С точилка го разстелете до дебелина 0.5 см. Сложете във формата, като покриете дъното и стените.

За плънката

  1. Загрейте фурната на 170 градуса. Поръсете сиренето и бекона върху тестото.
  2. Разбийте яйцата, сметаната, чесъна, горчицата и млякото в купа. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте във формата.
  3. Печете киша за около 20 мин. Намалете температурата на 160 градуса и печете за още 40 мин, или докато плънката в центъра е добре сготвена.
  4. Поръсете със зелен лук, нарязан на ситно.

Препоръчани продукти

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име