Барчета със зърнени закуски [Без Глутен, Без Захар, Веган]

0
408
Барчета с оргран

Рецептатa е без печене, без захар, без глутен и без животински продукти. Сладко решение за всякакви изисквания.

Дали като десерт или като закуска, тези барчета са невероятни и изключително лесни за приготвяне. Благодарение на зърнените безглутенови закуски на Оргран, се получи хрупкава и лека текстура. Таханът и шоколадовият топинг ги правят доста питателни. Всичко това заедно ще ви държи сити доста време и ще подслади деня ви.

Рецепта за 12 бр. – приготвяне 30 мин.

Зърнени Барчета

Шоколадов топинг

  • 60 гр. кокосово масло (разтопенона водна баня)
  • 40 гр. какаово масло (разтопенона водна баня)
  • 100 мл. вода
  • 120 гр. сурово какао на прах
  • 6 с.л. течен подсладител
  • ½ ч.л. сол

За Барчетата

В дълбока купа смесете тахана, подсладителя и канелата. Добавете флейк, облачета и сушените плодове. Разбъркайте ги добре.

Изсипете готовата смес в плитка тава, покрита с готварска хартия. Притиснете хубаво сместа. Поръсете с какаовите зърна и натиснете отново.

Сложете в хладилника за поне 4 часа да стегне. Тук имате два варианта – да го нарежете и хапнете както е вече готово, или да добавите топинга от суров шоколад. Продължете, защото това прави барчетата невъобразимо вкусни.

За Суровия Шоколадов Топинг

Всички съставки смесете заедно с пасатор или мощен блендър до пълното им съединяване. Изсипете отгоре и леко поклатете тавата, за да се изравни сместа. Хубаво е да потече отстрани, между хартията и стените на барчето.

Оставете да стегне за 1 час в хладилника.

Нарежете и се насладете на творението си.

Съхранявайте добре покрито в хладилник до 2 седмици без топинг и до 5 дни с шоколад.

Предишна статияЛибидо рестарт – най-добрите храни и хранителни добавки за силно либидо
Следваща статияВеган суров чийзкейк с горски плодове
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име