Бананово-канелени палачинки с манго и сладолед с горски плодове

0
402

Време за приготвяне: 4 часа

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ (за 4 порции):

За палачинките

За сладоледа

  • 3 обелени, замразени банана
  • ¼ ч.ч. горски плодове

Плодове

  • 1 ч.ч. горски плодове
  • 2 бр. манго

За гарнитура

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. За да направите палачинките: смелете бананите с канелата и кокосовото мляко, докато стане еднородна смес. Поставете в метални кръгли форми, с хартия за печене и запечете на 115 градуса за 3 ½ часа. Крайният резултат трябва да са палачинки, които не залепват за пръстите ви, когато ги натиснете. Оставете ги да се охладят за 20-30 минути. Внимателно ги отстранете от хартията и са готови.
  2. За да направите сладоледа: смелете бананите и горските плодове, докато стане еднородна смес. Поставете от сместа в средата на палачинките, заедно с нарязаните пресни горски плодове и декорирайте с канела и листа мента.

ЗАЩО ТАЗИ РЕЦЕПТА ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА ЗА ВАС?

Канела

Сладкият, дървесен аромат на канела е известен от векове, тъй като е един от най-топлите и най-успокояващи благоухания на планетата. Според проучване, дори половин чаена лъжичка канела на ден има невероятни ползи за здравето, затова не бива да се смята само за ароматна кулинарна подправка, а и за природен лек.

Канелата осигурява големи количества калций и фибри. Една чаена лъжичка осигурява невероятните 22% от дневната препоръчителна доза манганМанганът е минерал, който помага за формирането на здрави кости, съединителна тъкан, полови хормони и коагулира кръвта правилно в организма. Помага за метаболизма на мазнините и въглехидратите, регулира кръвната захар, абсорбира калция и е от съществено значение за оптимизиране функциите на мозъка и невроните. Друго предимство е нейната антимикробна активност. Тази нейна функция е била известна още на древните египтяни, които са използвали канела в техните ритуали за мумифициране.

Банани

Бананите са изключително популярен плод, любим на малки и големи, заради чудесният си сладък вкус и кремообразна сърцевина. Те могат да се употребяват, както като самостоятелен десерт, така и в комбинация с други плодове.

Специалистите, определят бананите, като отлични за здравето, защото:

  • те са богат източник на витамин С, А, ЕК и фибриниацин, пантотенова киселина; високо съдържание на витамин В6, полезен при неврит и анемия;
  • съдържат лутеин, бета и алфа каротин, които се борят със свободните радикали;
  • достатъчни количества минерали, като мед, магнезий, манган, желязо, фосфор, селен и цинк;
  • 100 гр. плод дават 350 мг. калий, достатъчен за ежедневният прием на всеки човек.

Бананите спомагат за редица подобрения, заради своите полезни съставки. Според данни от изследване, редовната консумация на плодовете, значително намалява риска от рак на бъбреците. Друго проучване, показва, че плодовете могат да предпазят от хронични заболявания, като диабет, сърдечно-съдови заболявания и рак. Това се дължи на голямото количество полезни витамини и в частност витамин А. Проучванията върху храните през последните години, твърди, че бананите, съдържащи високи нива на калий, магнезий и фибри, намаляват риска от инсулт.

Кокос

Докато кокосът е основна част от менюто на почти една трета от световното население, той се смята за екзотика в западния свят. Експертите го описват не само като плод, но и като ядка, и като костилка.

Модерната медицина също признава хранителните ползи на кокоса, защото:

  • съдържа натурално стерилни електролити, които подхранват вашето рН и мускулните функции.
  • има високо съдържание на фибри, които ви засищат за по-дълго време и помагат да се контролира елиминацията.
  • богат е на лауринова киселина, която се трансформира в монолаурин. Той е компонент, който се съдържа в кърмата и подсилва имунитета на бебето. Тази средноверижна мастна киселина всъщност разрушава липидните мембрани на атакуващите микроорганизми.
  • съдържа високи нива на манган, калий, фосфор, Омега-6 мастни киселини, фитостероли, електролити и др.

Мазнините и маслата в кокоса, както и тези, добити от други източници, са съставени от молекули, наречени мастни киселини. Има два начина за класифицирането им: според тяхната наситеност (мононаситени и полинаситени) и според молекулярната дължина на тяхната въглеродна верига.

Всяка мастна киселина се състои от дълги вериги въглеродни атоми с прикрепени към тях водородни атоми. Има късоверижни, средноверижни и дълговерижни мастни киселини.

Хранителни стойности:

  • За порция (150 гр.)
  • Калории: 200
  • Мазнини: 2.3 гр.
  • Холестерол: 6.5 гр.
  • Въглехидрати: 20 гр.
  • Диетични фибри: 5.0 гр.
  • Протеини: 7.1 гр.

Nasheto_predlojenie

Био канела на прах
Био канела на прах
БИО канела на прах
БИО канела на прах
БИО кокосово мляко
БИО кокосово мляко
Джоя оризова напитка с кокос
Джоя оризова напитка с кокос

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име