Начало Рецепти Рецепти без глутен Аспержи с Прошуто & Пармезан

Аспержи с Прошуто & Пармезан [Orgran]

0
114
Asperji_proshuto_parmezan

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 5 минути

Порции: 4

Съставки:

Метод на приготвяне:

  1. Премахнете дебелия долен край на аспержите
  2. Кипнете вода в голяма тенджера
  3. Бланширайте аспержите, като ги поставите внимателно във врящата вода за 2 минути
  4. След като изтекат 2-те минути, извадете аспержите и ги поставете в студена вода за 3 минути
  5. Сложете зехтина в малък тиган, подходящ за пържене и загрейте на умерена температура. Добавете царевичните сухари и увеличете температурата. Гответе, докато не получите златисто-кафяв цвят. Разбърквайте, за да не загори галетата
  6. За да сервирате – пуснете отново аспержите във вряща вода за 1 минута, след което ги отцедете добре;
  7. Намажете аспержите леко с зехтин
  8. Увийте аспержите с прошуто, подредете ги в чиния, като сложите отгоре люспите пармезан и поръсите с предварително приготвените царевични сухари.

Защо да пробвате аспержи?

Добър източник на витамин С и фолиева киселина, аспержите са високо ценени в Европа. Те са бедни на мазнини и холестерол, което ги прави перфектна храна за хора с проблемно тегло или в отслабващ режим.

Защо да пробвате прошуто?

Италианският деликатес прошуто представлява студено пушена шунка, приготвена при специални условия. Обикновено се консумират на тънки резени, а в случая с тях се увиват аспержите. Това е страхотен начин да изненадате близките си или гости с едно нестандартно ястие!

НЯМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име