Американски шоколадови бисквити [веган, без глутен]

0
216

Веган безглутенови бисквити с хрупкава текстура, златист загар и прекрасен вкус? Да, има такова нещо и днес ще те запознаем с него. Тествахме лично тези бисквити на специално подбрана целева аудитория с различни вкусови предпочитания и възрастови граници 2-80 години. Резултатите са – 0 останали бисквити плюс множество доволни лица.

Необходими съставки:
Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме смлените бадеми, шоколада, кокосовите стърготини, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркваме добре.

В отделен съд разбиваме аквафабата до получаването на пухкава, лека текстура. Течността трябва да може лесно да оформя върхчета. Добавяме разтопеното кокосово масло и ваниловия екстракт и разбиваме.

Добавяме мокрите съставки към сухите. Целта е да получим сравнително твърдо, полу-лепкаво тесто.

Покриваме и оставяме в хладилник за 30 минути до 1 нощ.

Загряваме фурната на 190 градуса. Поставяме хартия за печене в подходяща тава и оформяме малки дискове с ръце. За една бисквита е необходима около 1 супена лъжица смес. Подреждаме бисквитките с по сантиметър-два разстояние между тях. Печем 12-15 минути или докато крайчетата покафенеят приятно.

Готовите бисквити оставяме да се охладят за 5-10 минути преди да сервираме. Могат да се хапват топли или студени. Издържат до 4 дни в хладилник и до месец във фризер/

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка: Minimalist Baker

Nasheto_predlojenie

Нерафинирана захар от висококачествена биологично култивирана захарна тръстика.
Нерафинирана захар от висококачествена биологично култивирана захарна тръстика.
Бадемите са добър източник на енергия, отличавайки се с високо съдържание на протеини, растителни влакна, витамин Е и калций. Не съдържат холестерин.
Бадемите са добър източник на енергия, отличавайки се с високо съдържание на протеини, растителни влакна, витамин Е и калций. Не съдържат холестерин.
Натурален продукт получен от вътрешната месеста част на кокосовия орех. Подходящи за добавки към сладкиши и сладки, както и за украса на торти, кремове и други.
Натурален продукт получен от вътрешната месеста част на кокосовия орех. Подходящи за добавки към сладкиши и сладки, както и за украса на торти, кремове и други.
За любителите на сладките икушения Vivani предлагат новия натурален шоколад с 75% кокосова захар.
За любителите на сладките икушения Vivani предлагат новия натурален шоколад с 75% кокосова захар.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име