• Вход
  • Регистрация

Факти за храната

Бадеми - Факти за храната
Факти за храната
249
Вкусни и полезни, бадемите са предпочитана храна от много хора. Те се добавят в различни десерти, брашното от тях може да се използва в направата на безглутенови изделия, а млякото им е едно от най-пр ...
Карфиол - Факти за храната
Факти за храната
356
Карфиол е вид кръстоцветно растение, чието има идва от формата на стеблото му. Срещат се бяла, лилава, зелена и оранжева разновидности, но в България все още най-разпространен е белият карфиол. С този ...
Амарант - Факти за храната
Факти за храната
404
Амарант - това е тревисто растение, което се отглежда заради вкусните си ядливи семена от хилядолетия. Ацтеките дори са включвали амарант в религиозните си ритуали. В нашето съвремие той се слави като ...
Спанак - Факти за храната
Факти за храната
427
Благодарение на Попай Моряка, най-известният зеленчук в света се нарича спанак. Ние също обичаме да си го хапваме (пресен или сготвен), но не заради мускулно-увеличаващите му свойства. Това зеленолист ...
Гхи - Факти за храната
Факти за храната
768
Гхи е един от основните продукти във Ведическа култура. В Индия от хилядолетия Гхи е считано за храна, лекарство, козметика; незаменим елемент от всеки празник, фестивал или богопочитание. Според Аюрв ...
Цвекло - Факти за храната
Факти за храната
264
Неслучайно Наполеон е отделил 70 000 акра земя за засаждането и отглеждането на цвекло. Благодарение на неговата далновидност Франция не е страдала от недостиг на захар по време на войната. От тогава ...
Хлорела - Факти за храната
Факти за храната
330
Хлорела - едноклетъчно сладководно водорасло е една от най-изследваните храни в света. Заради многобройните си полезни качества, хлорела често е наричана почти перфектната суперхрана. Сред повечето хо ...
Мед - Факти за храната
Факти за храната
224
Медът е бил ценен като подсладител много преди захарта да добие популярност през 16 век. Добивът на мед e бил процъфтяващ бизнес още в Древна Гърция и Рим. Тази забележителна субстанция е смес от заха ...
Патладжан - Факти за храната
Моят режим
648
Ако ви помолят да опишете един патладжан, вие най-вероятно ще кажете, че той е тъмно лилав зеленчук, под формата на голяма сълза,  с лъскава кожа. Индия се смята за родина на тези странно изглеждащи з ...
Фурми - факти за храните
Моят режим
878
Фурмите, не изглежда да са особено специални, с тяхната странно набръчкана, кафява кожа, но те са изключително вкусни и ароматни. Плодовете фурми се причисляват към групата на костилковите, защото съд ...
Чиа - Факти за храната
Моят режим
439
Последните години семената от чиа станаха много популярна култура в световен мащаб. Чиата има изключителни хранителни качества – понижава риска от инсулт и сърдечносъдови заболявания. Чиата е едногоди ...
Манго - Факти за храната
Рецепти
336
Мангото е популярно в много части на света и е от семейството на шамфъстъка и кашуто. Плодът манго е с овална форма, дължина около 13 см. и има една голяма костилка в средата, която ако се засее може ...
Показване от 1 до 12 от общо 84 (7 страници)

Описание

Факти за храната

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 5% отстъпка от първата ти поръчка!