Факти за храната. Кокосово мляко
Кокосовото дърво е едно от растенията с най-много приложения. Всяка част от него може да се използва – от листата до корените. Листата се използват за направата на метли, кошници и временен подслон. К ...
Кейл е зеленолистно, което лесно вирее дори на по-хладен климат и намира множество приложения в кулинарията. Младите светлозелени листа са перфектно допълнение към всяка свежа салата, а тъмните месест ...
Какаото е едно от най-популярните дървета на планетата, от което произлиза любимото на всички какао – основна съставна част на шоколада. Плодовете на какаовото дърво са шушулки, в които се намират цен ...
Домати - Факти за храната
Има стотици сортове домати – от малки, колкото грозде, сливи или череши, за лека и здравословна закуска, дребничкият сорт „Рома” - отлични за готвене, до едрото “биволско сърце”. Цветовете могат да ва ...
Канела - Факти за храната
Сладкият, дървесен аромат на канела е известен от векове, тъй като е един от най-топлите и най-успокояващи аромати на планетата. Канелата е била използвана в продължение на хилядолетия, като подправка ...
Зелен грах - Факти за храната
Растението зелен грах произхожда от хималайските равнини на северозападна Индия. Той е признат за една от първите култивирани хранителни култури, заради ранните сведения за отглеждането му. Някои учен ...
Лавандула - Факти за храната
Ароматна, красива и гъвкава, лавандулата обикновено се добавя към букети. Тя се използва и за ароматерапия, тъй като пречиства и ободрява. Растението лавандула расте във вид на малък храст с прекрасни ...
Праскови - Факти за храната
Не са много плодовете, които могат да засенчат любимите на всички праскови. Прасковите са сочен плод, произлизащ от Китай. Те се разпространяват сравнително бързо и сред останалите държави и континент ...
Какво трябва да знаем за негово величество Кокоса
За почти една трета от световното население, плодовете от кокос са част от ежедневното меню, докато в западния свят ги смятаме за екзотика. Експертите го описват не само като плод, но и като ядка и ка ...
За рибеното масло от А до Я
Магдалена Пашова - холистичен нутриционист, за ползите от рибеното масло:
Част от въпросите, които най-често получавам на страницата си във Фейсбук и като коментари тук са: “Трябва ли да взимам/дав ...
Морковите са около нас от векове. Срещат се почти в целия свят и съществуват многообразни начини за консумацията им. Историците смятат, че морковите са култивирани от древните гърци и римляни, тъй кат ...