БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Класическо бяло брашно, само че без глутен. Гарантирано идентичен вкус с традиционното пшенично брашно. Подходящо за пекарски изделия, питки, хляб, кексове, палачинки и др.
Потърсете в блога ни подходящи рецепти за безглутенови кексове и торти.
Основна рецепта:
Смесете 500 г брашно с 1 пакетче мая (7–9 g) и 10 г сол. Добавете 475 мл хладка топла вода и 3 супени лъжици олио (или разтопено масло). Бъркайте 5 минути.
Рецепта за бял хляб на фурна:
Пригответе тестото според основната рецепта, след което го сложете в намазнена тава и загладете повърхността с мокър нож. Загрейте фурната до 225 ° C. и оставете тестото да втаса за 30 мин.
Преди да сложите да се пече, поставете съд с вряла вода на дъното на фурната. Печете хляба 10 минути, след което намалете до 200 °C и печете още 40–50 минути. След като извадите хляба от печката, оставете го да изстине.
Рецепта за машина за хляб:
Сложете 500 г брашно в машината за хляб и добавете едно пакетче мая, 10 г сол, 450 мл студена вода и 3 с.л. разтопено масло. Докато се смесват, отваряйте капака на машината от време на време, за да сте сигурни, че е тестото се смесва правилно. Ако имате режим "без глутен" на машината, използвайте го, в противен случай изберете режим за бързо печене.
Рецепта за питки:
Пригответе тестото по основната рецепта. Изсипете го във формички за мъфини, оставете го да втаса 30 минути и печете на 200 °C за още 25 минути.
Тестото стига за 10–12 хлебчета.
Основа за пица:
Пригответе тестото по основната рецепта. Разточете го и го разстелете по тавата за печене, след което добавете любимата си гарнитура, оставете да втаса за 30 минути и изпечете в предварително загрята фурна при 225 °C на долната скара за 20-25 минути.
Съвети:
Винаги печете безглутенови питки или хляб при нормална температура.
Не използвайте вентилаторна фурна, тъй като това ще намали влагата и ще изсуши печените изделия.
ПРОИЗХОД | |
Държава | Германия |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 1489 / 351 |
Мазнини (g), от които | 1,8 |
наситени мастни киселини (g) | 0,4 |
Въглехидрати (g), от които | 77 |
захари (g) | 0,6 |
Фибри (g) | 3,7 |
Протеини (g) | 4,9 |
Сол (g) | 0,03 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Пълнозърнесто оризово брашно*, царевично брашно*, пълнозърнесто брашно от просо*, сгъстител: гума гуар, ксантанова гума. *Органично производство |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС