При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Пълнозърнестият хляб в магазина никога не може да бъде толкова пресен, колкото домашно приготвения. Да не говорим колко беден е изборът, когато освен това искаме да е и без глутен. Ето защо вече и у нас има продукт, с който да си го приготвите бързо и безпроблемно в домашни условия!
Безглутеновото брашно на Seitz със семена е специално разработено за пълнозърнест хляб, ето защо резултатите с него са очаквано превъзходни!
Основна рецепта:
Смесете съдържанието на пакета с 1 пакетче мая (7-9 g). Добавeте 450 мл хладка вода и 3 супени лъжици олио (или разтопено масло). Разбъркайте в миксер за 5 минути.
Допълнителна рецепта за пълнозърнест хляб на фурна:
Пригответе тестото по основната рецепта, след което го сложете в намазнена тава и загладете отгоре с шпатула. Загрейте фурната до 225 ° C. Оставете тестото на стайна температура за 15 минути.
Преди да сложите да се пече, поставете съд с вряла вода на дъното на фурната . Печете хляба 10 минути, след което намалете до 200 ° C и печете още 40–50 минути. След като извадите хляба от печката, оставете го да изстине напълно, преди да го разрежете.
Пълнозърнест хляб в машината
Сложете сместа в машината за хляб и добавете половин пакетче мая, 10 г сол, 450 мл студена вода и 3 с.л. разтопено масло или олио. Докато се смесват, отваряйте капака на машината от време на време, за да сте сигурни, че е тестото се смесва правилно. Ако имате режим "без глутен" на машината, използвайте го, в противен случай изберете режим за бързо печене.
Рецепта за питки (10-12 бр)
Пригответе тестото по основната рецепта. Изсипете го във формички за мъфини, оставете го да втаса 30 минути и печете на 200 ° C за 25 минути.
Други варианти
Добавете следните допълнителни съставки след замесване на тестото и преди да го оставите да втаса:
За морковен хляб: 2 едро настъргани моркова (приблизително 150 g)
Лучен хляб: 100 г ситно нарязан (печен) лук
Орехов хляб: 75 г нарязани (печени) орехи
Хляб с месо: 50 г нарязана шунка
Съвети
Винаги печете безглутенови питки или хляб при нормална температура.
Не използвайте вентилаторна фурна, тъй като това ще намали влагата и ще изсуши печените изделия.
ПРОИЗХОД | |
Държава | Германия |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Пълнозърнесто оризово брашно* (35%), царевично нишесте*, слънчогледово семе*(8%), ленено семе* (8%), пълнозърнесто брашно от просо*, квас от елда* (брашно от елда,*, брашно от киноа*, стартерни култури), пълнозърнесто брашно от теф*, сгъстител: гума гуар*, морска сол. *органично отглеждани суровини. Може да съдържа следи от соя. |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 1570 / 372 |
Мазнини (g), от които | 8,0 |
наситени мастни киселини (g) | 1,1 |
Въглехидрати (g), от които | 64 |
захари (g) | 0,7 |
Протеини (g) | 7,8 |
Фибри (g) | 5,7 |
Сол (g) | 1,73 |