Анти Хистамин / Anti Histamin

Анти Хистамин / Anti Histamin

    

Производител: Herbamedica
Наличност: В наличност
Бонус точки: 25
25.00 лв.
-+

Какво представлява Анти Хистамин / Anti Histamin

Аntі Ніѕtаmіn e бoгaт нa peдицa нyтpиeнти, ĸoитo cтyмилиpaт пpoизвoдcтвoтo нa нeoбxoдимитe eнзими. Taĸa ce peдyциpaт нивaтa нa xиcтaминитe и ce peгyлиpaт нeпpиятнитe aлepгични peaĸции.

Анти Хистамин е разработен специално да отговори на нуждите на хора с хистаминова непоносимост. При натоварване на организма с хистамин е надвишена индивидуалната граница на поносимост и организмът оказва реакция чрез съответните симптоми.

За да ви помогне да овладеете положението, Анти Хистамин ще ви достави комплекс от вещества за балансирано ниво на хистамин в организма.

В състава на продукта влизат:

  • Витамин В6 – служи за по-добър метаболизъм на мазнините и белтъчините, за по-добра функция на нервната система;
  • Витамин Е – един от най-мощните витамини с антиоксидантни свойства, който защитава клетките от оксидативен стрес;
  • Калций – жизненоважен минерал, необходим на всяка възраст и полезен за здравето на костите, ставите и зъбите;
  • Цинк – нужен за правилното функциониране на имунната и храносмилателната система;
  • Кверцетин – помага за адекватен хистаминов отговор, широкоспектърен флавоноид с противовъзпалителни свойства;
  • Ресвератрол – полифенол, който се намира във виното и е отличен антиоксидант;
  • Екстракти от гинко билоба и годжи бери – за подмладяване на клетките и здравословно хранене;
  • Аминокиселините L-глутамин и L-триптофан – от значение за синтеза на мелатонин, серотонин и други невротрансмитери, както и с благотворен ефект върху сърцето и теглото.

Предназначение на Анти Хистамин / Anti Histamin

Зa paзгpaждaнeтo нa xиcтaминитe ca нeoбxoдими двa ocнoвни eнзимa – ДАО и НNМТ (хистамин-н-метилтрансфераза). Имeннo зaнижeнитe им нивa, ocoбeнo пpeз пpoлeтния ceзoн, пpeдизвиĸвaт нeпoнocимocттa и cвъpзaни c нeя cимптoми:

  • Зaпeĸ/диapия;
  • Бoлĸи в cтoмaxa;
  • Нapyшeнo xpaнocмилaнe;
  • Oбpиви, eĸзeми и aĸнe;
  • Cвeтoвъpтeж;
  • Зaпyшeн нoc;
  • Глaвoбoлиe;
  • Зaдъpжaнe нa вoдa и пoдyвaне;
  • Нapyшeн cън и липca нa eнepгия.

Aнти Xиcтaмин oблeĸчaвa cъcтoяния нa aлepгии (нaй-вeчe xиcтaминoвa) и пoдпoмaгa пoддъpжaнeтo нa peмиcия пpи aвтoимyнни зaбoлявaния.

Някои от най-често срещаните причини за хистаминова непоносимост

Пропусклива чревна тъкан – по-пропускливите черва позволяват на големи, несмлени частици храна да проникнат в кръвния поток, а това алармира имунната система да освободи хистамин в отговор на заплахата. Освен това, чревното възпаление ще намали способността на ензима ДAO да разгради хистамините в червата, допринасяйки за претоварването му с хистамини.

Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) - храната не е единственият начин за претоварване с хистамин. Тези противовъзпалителни средства допринасят за възпаление на червата, което може допълнително да потисне производството на ДАО. Изследванията показват, че аспиринът, по-специално, може да играе роля в освобождаването на хистамин от мастоцитите.

Синдром на раздразненото дебело черво - хората с IBS имат увеличен брой мукозни мастни клетки (които освобождават хистамин) в ректума, дебелото черво и илеума в сравнение с тези без IBS. Едно скорошно проучване показа, че диетата LOW FODMAP "може значително да подобри симптомите на IBS", като предотврати попадането на хистамини в организма.

Чревни бактерии и бактериален свръхрастеж - бактериите в червата имат способността да произвеждат или разграждат хистамини, както и да остават неутрални. Известно е, че Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus casei и различни щамове на Е. coli продуцират хистамини. Когато щамовете, продуциращи хистамин, надвишават хистамин деградиращите щамове (т.е. чревната дисбиоза), симптомите могат да станат още по-явни.

Генетични фактори - генетичните форми на гена AOC1 / ABP1 и / или гена HNMT могат да повлияят на производството на диаминоксидаза. Проблемите с метилирането, които често са резултат от хомозиготна MTHFR мутация, също могат да причинят симптоми на хистаминова непоносимост.

За хистамина и хистаминовата непоносимост

Малко неща са по-разочароващи от преминаването към здравословна диета и в даден момент да установите, че всъщност нещо не е наред. За хората с хистаминова непоносимост това се случва често.

Широко препоръчваните здравословни избори като ферментирали храни, пробиотични добавки и месо от пасищни животни могат да ви накарат да се почувствате по-зле.

И тъй като хистамините могат да засегнат цялото тяло, то често състоянието се диагностицира неправилно. Вероятно ще ви бъде обяснено, че е просто някаква алергия или проблем с червата.

Ако обаче страдате от десетки случайни симптоми, които се появяват от нищото, това е един от признаците, които не трябва да игнорирате. Главоболие, хроничен оток на лигавицата на носа, подуване на корема, кихане и дразнене в гърлото - това са признаци на хистаминова непоносимост.

Хистаминът е естествено срещащ се химикал, който играе роля в нашите имунна и неврологична система. Той служи като невротрансмитер, където изпраща съобщения от тялото до мозъка и помага за регулирането на стомашната киселина, за да можем да обработим храната. Когато хистамините се генерират по-бързо, отколкото могат да се разграждат, може да се развие хистаминова непоносимост. При здрави индивиди хистамините се разграждат предимно чрез ензима N-метилтрансфераза (HMT) в централната нервна система и ензима диаминооксидаза (ДAO) в червата.

Ензимът ДAO, известен също като хистаминаза, е основният ензим, отговорен за разграждането на приетите хистамини. Ако не е в състояние да свърши работата си, излишните хистамини се абсорбират в кръвта, където могат да предизвикат голямо разнообразие от симптоми. Обикновено само след като нивата на хистамин са твърде високи и имате затруднения да се справите с него, храните с високо съдържание на хистамин стават предизвикателство. Трябва да внимавате за зрели или ферментирали храни като сушени меса, вино, синьо сирене, кисело мляко и кисело зеле.

Други виновници могат да бъдат цитрусови плодове, ягоди, сушени плодове, домати, патладжан, мая и някои консерванти.

Някои храни също така насърчават телата ни да отделят хистамин (въпреки че сами по себе си не съдържат много). В тази категория попадат банани, ананаси, домати, фъстъци, яйчен белтък и миди.

Как да лекувате непоносимост към хистамин

Трябва да направите една основна стъпка – отстранете от менюто си всички храни с високо съдържание на хистамин за 1-3 месеца (вижте списъка по-горе). Приемайте добавка със съдържание на ДАО, като вземете две хапчета на всяко хранене и продукт като Anti Histamin, за да стимулирате естествените функции на организма.

Най-важно е да откриете основната причина за хистаминовата непоносимост. Ако сте на лекарство, което причинява нетолерантност, работата с вашия лекар за смяна на тези лекарства е от съществено значение.

Ако в момента страдате от хистаминова непоносимост, може да не се налага да избягвате тези храни завинаги. Това може да бъде краткосрочно решение, докато нивата на хистамин или ДАО се върнат към оптималните си граници.

КОЛИЧЕСТВО
Брой растителни капсули: 60
ПРОИЗХОД
Държава: България

Информация за продукта:


Препоръчителна доза за дневен прием

Дневни дози: 60

1 капсула
Състав в препоръчителна дневна доза от:1 капсула
Витамин B6 (mg)10
Витамин C (mg)
64
Витамин E (mg)
3.6
Калций (mg)32
Цинк (mg)2
Мед (mg)1
Кверцетин (mg)
4
Ресвератол (mg)
0.8
Бета Каротен (mg)
1.6
Екстракт от Годжи Бери (mg)
60
Екстракт от Гинко билоба (mg)
16
L-глутамин (mg)
52
L-триптофан (mg)
20

Помощни вещества: Силициев диоксид

Алергени: не съдържа животински продукти и ядки

Не се препоръчва при бременност и кърмене. Да се съхранява на сухо и хладно място. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява ма място недостъпно за малки деца.

Подобни продукти

Lifestore.bg © 2019 - Всички права запазени.